Om mig

Mitt foto
I'm a mother of three. I'm a Mailien, a Jew. And I'd like to express my extreme point of view If You tell me Yours we can reach something new! And I assure that it's true That I'd rather live my life just like You! But not in blue..

2010-11-06

RÄTTSVIDRIGT, REGERINGEN

Enl TV’s nyheter har det nu skapats en lag i Sverige som ger polisen rätt att beslagta preparat samt rätt att hålla dem kvar i beslag i väntan på att det skrivs lagar som gör preparaten illegala.

Detta är rättsvidrigt! Man får inte i Sverige stifta lagar som har negativ retroaktiv verkan för ens en enda medborgare.

Ett av de mest kända rättsfallen där detta rättsliga faktum framkom t.o.m. i kvällspressen var ang “obducenten och allmänläkaren”.

OM det vore så att man kunde lagstifta idag om beslag av produkter som kan bli olagliga framöver, så borde man börja med snus där Sverige endast med dispens från EU kan fortsätta att tillhandahålla varan. Inom något eller några år kommer snus troligen att bli olagligt även i Sverige. Jag vill mer än gärna se hur man hanterar denna lag I den frågan!

Förutom snus bör man även tillämpa denna lag på miljöfarliga produkter som bara “ännu inte blivit klassade som olagliga”. Undrar vad svensk industri skulle säga om detta…

För lagarna är väl inte ojämlika i sin tillämpning, eller? I så fall är även detta rättsvidrigt!

Ask är ansvarig för lagstiftning och rättstillämpning och jag har aldrig trott att hon på något sätt är kunnig inom det område som hon ansvarar för, men det borde väl finnas NÅGON inom regeringen som är insatt i juridikens grunder…..???

Det blir skamvrån IGEN för regeringen Reinfeldt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar